VOEDING EN GEDRAG

Als je snel naar de volgende bladzijde wil, klik op het plaatje links bovenin.

Kleine veranderingen in wat je eet, kunnen ervoor zorgen dat je betere cijfers haalt op school. Het kan er ook voor zorgen dat leerproblemen minder worden en gedrag beter wordt. 

Sommige kinderen reageren slecht op een bepaald soort voedsel. Ze kunnen zich hierdoor vreemd voelen of vreemd gedragen. 

Een moeilijk woord hiervoor is; voedselallergie. Een dokter kan je laten testen om te zien of jij allergisch bent. (zie ook gezondheid)

Wat jij eet heeft invloed op hoe jij je voelt en gedraagt. Als je in een dure sportauto slechte diesel gooit, gaat hij steeds rottiger rijden. Dat geldt ook voor je lichaam. 

Vet eten uit de frituur mag zo nu en dan best lekker zijn maar het is geen goede brandstof voor je lijf. Veel suiker in snoep en zoete frisdrank, zorgt ervoor dat vitaminen in je lichaam snel  opbranden en jij steeds sneller moe wordt. 

In Amerika voerde professor Steven J. Shoenthaler een onderzoek uit in 12 jeugdgevangenissen en op 803 scholen. Hij verhoogde de hoeveelheid fruit, groente en volkoren producten (zoals bruin brood). Hij verlaagde de hoeveelheid suiker en vet in het eten van de kinderen.

Zoals je hieronder kunt zien, was de uitslag van dit onderzoek  nogal verrassend. Bijna 2 van de 10 kinderen haalde betere cijfers. 4 van de 10 had minder problemen met leren en bij ongeveer de helft van de kinderen, verbeterde het gedrag.

 

A-sociaal gedrag is gedrag waar je andere mensen last mee bezorgt.

 

HOMEPAGE
EVEN BIJPRATEN OVER ADHD
GEZONDHEID EN GEDRAG
EMOTIES EN GEDRAG 
VOEDING EN GEDRAG
PROBLEMEN MET LEREN
STUUR JOUW VRAAG NAAR ONS
LET OP...WAARSCHUWING...LET OP