PROBLEMEN MET LEREN

Als je snel naar de volgende bladzijde wil, klik op het plaatje links bovenin.

Wist je, dat als je een woord niet hebt begrepen, jij je daarna moe of afwezig kunt gaan voelen en zelfs bezorgd kunt worden of in de war kunt raken? Als je daarna doorgaat met lezen wil je misschien niet eens meer verder gaan met je les.

 

Je kunt je dom voelen en soms wil je stoppen met wat je aan het doen was. Dit kan al gebeuren als je één woord  niet helemaal goed hebt begrepen.

 

 

In de gele kolom hiernaast, staat hoe je dat probleem kan oplossen.

 

 

 

 

 

Als je moeite hebt met opletten en stilzitten in de klas, kan het best zijn dat je erg slim bent en je verveelt in de klas. Sommige kinderen zijn erg creatief en zijn liever bezig met kunst, muziek of acteren. Je moet rekenen maar je wilt tekenen.

 

Laten we een testje doen. Pak een stuk papier en een potlood. Teken een boerderij met een blauwe lucht, een zonnetje en een bleek. Voor de meeste kinderen zullen de boerderij en de zon geen probleem zijn, maar denk erom... er moet ook nog een bleek bij.

Je kunt waarschijnlijk geen bleek tekenen omdat je niet weet wat het is. Het is nogal een ouderwets woord.

Als je in een eenvoudig woordenboek het woord opzoekt, vindt je  het volgende; een bleek is een grasveld voor het huis waar men vroeger de witte was oplegde om in de zon te drogen (te bleken).

Het is dus een grasveld. Nu kun je dus zonder veel moeite je tekening afmaken. Soms kun je dus in de war raken en een les of een opdracht niet goed maken, omdat je één of meerdere woorden niet (helemaal) hebt begrepen.

Vraag aan je meester of juf of aan je ouders, om een goed kinderwoordenboek, waarin jij de woorden kunt opzoeken die je niet (helemaal) snapt. 

Probeer leerproblemen op te lossen met je meester of juf of met bijlessen.

HOMEPAGE
EVEN BIJPRATEN OVER ADHD
GEZONDHEID EN GEDRAG
EMOTIES EN GEDRAG 
VOEDING EN GEDRAG
PROBLEMEN MET LEREN
STUUR JOUW VRAAG NAAR ONS
LET OP...WAARSCHUWING...LET OP