ALLE DAGEN HEEL DRUK          

Als je snel naar de volgende bladzijde wil, 

klik op het plaatje links bovenin.

 

 

Redenen waardoor je druk, boos, bang of verdrietig kan worden en jij je "vreemd" gedraagt:

 

Misschien zegt de meester of juf wel eens tegen jou "Hé, blijf eens rustig zitten", "Let toch eens op" of "Doe niet zo druk". Dat heeft iedereen wel eens. Misschien zeggen ze dat tegen jou wat vaker dan tegen je klasgenootjes.

Zolang het niet vaak voorkomt, is er niets aan de hand. Kinderen hebben veel energie. Het zijn geen robots die je aan en uit kan zetten. Gelukkig niet. 

Als je heel erg druk bent of niet goed oplet, wordt het lastig voor de mensen om je heen en soms ook voor jou. Mensen zeggen dan al snel; "Het lijkt wel ADHD". 

In Nederland wordt ADHD ook wel "alle dagen, heel druk" genoemd. Tot nu toe is nog niet bewezen dat ADHD een echte ziekte is. 

Op de hele wereld krijgen al 17 miljoen kinderen pillen tegen ADHD of ander gedrag. Deze pillen zorgen ervoor dat zij minder last lijken te hebben van dat gedrag. Van deze pillen is wel bewezen dat zij gevaarlijk kunnen zijn. 

Te druk zijn, altijd boos of bang zijn of altijd verdrietig zijn is heel vervelend. Je noemt dit gedrag (wat je doet) of emoties (wat je voelt). Er kunnen veel redenen zijn waardoor je druk, boos, bang of verdrietig wordt.

Op deze website vindt je een aantal van deze redenen en de oplossingen. Samen met je ouders, kun je zelf al veel doen. Het zijn simpele oplossingen die de moeite waard zijn om te proberen. Ze zijn in ieder geval minder gevaarlijk dan pillen. 

Jij kunt besluiten wat je wilt doen met de dingen die op deze website staan. Je kan ervoor kiezen wanneer jij dat wilt. 

 

HOMEPAGE
EVEN BIJPRATEN OVER ADHD
GEZONDHEID EN GEDRAG
EMOTIES EN GEDRAG 
VOEDING EN GEDRAG
PROBLEMEN MET LEREN
STUUR JOUW VRAAG NAAR ONS
LET OP...WAARSCHUWING...LET OP
Webstats4U - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller